Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен повідомив, що представники країн-членів Альянсу не приймали рішення про перегляд Основного акта про співпрацю з Росією від 1997 року.
Про це Расмуссен заявив 5 вересня на прес-конференції в рамках саміту НАТО.

За його словами, на засіданні союзники «підтвердили свої зобов'язання щодо архітектури безпеки в Європі, яка базується на правилах». «Ми з цим погоджуємося і закликаємо Росію виконати свої зобов'язання в рамках цієї системи безпеки, яка базується на правилах в Європі. Ми не ухвалювали жодних рішень, які відходять від основного акта Росія-НАТО», - заявив він.

Він також зазначив, що НАТО буде дотримуватися принципів цього документа, в той час як Росія їх порушує, повідомляє «УНІАН». «Ви побачите більше видимої присутності (НАТО) на сході. Це дуже сильний сигнал Росії», - також зазначив Расмуссен.

Як повідомляв ForUm, Естонія, Латвія, Литва, велика Британія, Данія, Норвегія і Нідерланди в ході саміту НАТО в Уельсі підписали угоду про намір створити об'єднані військові сили швидкого реагування (Joint Expeditionary Force). Також на саміті прийнято рішення про те, що командні пункти НАТО з'являться в країнах Балтії та Польщі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом