Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє про погіршення ситуації в Маріуполі та про ризик військового протистояння в місті.

«Ситуація в Маріуполі і його околицях викликає стурбованість у зв'язку із зростанням військової діяльності, в першу чергу на схід від міста», - сказано в звіті спецмісії від 4 вересня, опублікованому на сайті Організації.

Згідно з інформацією, важкі бої йдуть в районі населених пунктів Широкине і Безіменне поблизу Маріуполя. Спостерігачі також повідомили про обстріл в цих населених пунктах, а також про руйнування в Широкиному електростанції, внаслідок чого село залишилося без електрики.

«Місцеві жителі поінформували спостерігачів про те, що вони чули 50-60 вибухів і ... чотири вибухи з боку Широкиного. У населеному пункті Бердянськ місцеві жителі повідомили, що Широкине було обстріляно і що є жертви», - сказано в звіті.

«Місцеві жителі переживають і побоюються, що Маріуполь може бути атакований найближчим часом», - зазначають спостерігачі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Моніторингова місія, посилаючись на українську владу, повідомляє також, що ситуація в Маріуполі погіршується з кожною годиною і є небезпека, що «нерегулярні збройні групи можуть рухатися до міста найближчим часом».

Згідно з інформацією, 4 вересня спостерігачі місії відвідали контрольно-пропускний пункт у східній частині Маріуполя в напрямку Новоазовська. «Спеціальна моніторингова місія помітила близько 16 одиниць військової техніки там (вісім вантажівок і вісім бронетранспортерів), що виїжджають з блокпоста в напрямку міста», - сказано в звіті.

Як раніше повідомляв ForUm, у Маріуполі зміцнили блокпости на в'їзді в місто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом