Влада Франції вивчають варіанти, як уникнути додаткових штрафів за відмову від поставки в Росію військового корабля типу «Містраль».

«Французький уряд вивчає способи обмеження можливих збитків від скасування ($1,6 млрд) контракту на постачання бойових кораблів у Росію», - йдеться в повідомленні Bloomberg.

Зазначимо, договір між Францією і Росією на будівництво двох десантно-вертолітних кораблів був підписаний 17 червня 2011 року в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму. Сума угоди становить трохи більше €1,1 млрд. Вартість безпосередньо будівництва двох вертольотоносців - €980 млн, інші витрати припускають адаптацію технічної документації. Участь у будівництві вертольотоносців як субпідрядник за договором з STX France приймає і ТОВ «Балтійський завод Суднобудування».

Нагадаємо, заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов заявив, що російська сторона не отримувала будь-яких документів від французької сторони з приводу можливого розриву контракту на постачання російським ВМФ вертольотоносців «Містраль». Як повідомлялося раніше, президент Франції Франсуа Олланд 3 вересня заявив, що Франція не бачить достатніх підстав для поставки Росії першого корабля типу «Містраль», який повинен бути переданий цієї осені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59