Президент Польщі Броніслав Коморовський сподівається на припинення кривавого протистояння на українському Донбасі між членами незаконних збройних формувань з урядовими силами. Про це Коморовський сказав напередодні свого візиту до Великобританії, де він візьме участь у саміті НАТО.

«Ми від щирого серця бажаємо, щоб збройне протистояння зупинилося. Бажаємо сторонам конфлікту, щоб вони знайшли спосіб на зупинку спіралі агресії. Бажаємо Україні збереження її незалежності і територіальної цілісності», - сказав польський президент, якого цитує його прес-служба, повідомляє «УНІАН».

Коморовський також зазначив, що час покаже, чи дійсно стануть оголошені в середу нібито досягнуті домовленості між президентами України і Росії «дорогою до реального припинення бойових дій» на Донбасі.

Як повідомляв ForUm, президент РФ Володимир Путін склав план припинення конфлікту в Україні.

Порошенко також сподівається, що в п'ятницю, 5 вересня, тристороння контактна група почне переговори про процеси мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також будуть зроблені реальні кроки для досягнення миру.

Раніше Порошенко в ході телефонної розмови з президентом РФ обговорив режим повного припинення вогню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом