У Німеччині політики різко засудили в'їзд гуманітарного конвою з Росії на територію України без дозволу.

Як повідомляє Deutsche Welle, провідний експерт з питань зовнішньої політики ХДС Рупрехт Поленц звинуватив Росію в загостренні конфлікту.

«Цей крок показує, наскільки сильною є напруга на Сході України. Гуманітарний конвой не можна розглядати окремо від інших обставин конфлікту, це означало б йти в руслі російської пропаганди. Треба розглядати поведінку Росії в цілому - всі її дії аж ніяк не сприяють вирішенню конфлікту. Навпаки, Москва невпинно сприяє його ескалації», - сказав Поленц.

Водночас, член Комітету Бундестагу у закордонних справах Нільс Аннен назвав вторгнення російського гуманітарного конвою «порушенням суверенітету України».

«Рух російського конвою до Луганську без дозволу української влади є новим порушенням суверенітету України і не може бути виправданим», - наголосив німецький політик.

Нагадаємо, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не супроводжують російську гуманітарну колону на території України.

МЗС України вважає незаконний перетин гуманітарною колоною українського кордону кричущим порушенням Росією ключових принципів міжнародного права.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав незаконний рух російської колони з гуманітарною допомогою в Україну прямим вторгненням.

Україна запропонувала Росії повернути ситуацію з її гуманітарним вантажем у рамки міжнародного правового поля.

Раніше Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська.

21 серпня Державна прикордонна служба України почала оформлення гуманітарного вантажу з Росії в пункті пропуску «Донецьк».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом