Штучне перенесення терміну запуску Єдиного вікна подачі електронної звітності з березня 2015 року на 1 грудня 2014 року може призвести до негативних наслідків. Таку думку Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат (позафракційний) Андрій Пінчук, коментуючи відповідне рішення Кабінету Міністрів України.

«Рішення про створення і функціонування автоматизованої системи " Єдине вікно подання електронної звітності" позитивне. Для бізнесу, в першу чергу для малого і середнього, це буде свіжим повітрям», - вважає нардеп.

Він зазначив, що рішення ввести систему в дію раніше має під собою не тільки економічні підстави. «Це як дві сторони медалі. З одного боку, це ефективний крок. З іншого - це дія спрямована сьогодні на те, щоб уряду знайти якісь плюси. На жаль, жити по-новому багатьом українцям не подобається. Адже не зовсім воно хороше, ця життя. А з постійним економічним спадом Кабмін нічого не може вдіяти», - вважає Пінчук.

«Стан економіки відображається не тільки в макроекономічних показниках. Його відчувають не тільки власники заводів, а й прості люди, яким можуть перестати виплачувати зарплати. Знову ж таки, подивіться на зростання цін, курс гривні до долара. Зрозуміло, що уряду необхідно показати, що він щось робить», - додав він.

Крім того, Пінчук застеріг, що штучне перенесення терміну запуску системи з березня 2015 року на 1 грудня 2014 року може призвести до негативних наслідків.

«Головне, щоб не було як у приказці: «Хотіли як краще, а вийшло як завжди». Щоб ми не отримали величезні черги з причини недопрацювань, нестикувань, неготовності програмного забезпечення. Такий алгоритм дій призводить до колапсу. І люди просто не зможуть скористатися інструментом. І чесно кажучи, у мене великі сумніви, що система готова до дострокового запуску. Якщо я маю рацію, то поспішати не варто, щоб люди побачили не просто гасло, а реальне поліпшення якості обслуговування», - додав він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом