Заходи для врегулювання питання про відправку російської гуманітарної допомоги в Україну будуть вжиті найближчим часом, заявляють у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації.

Зокрема, 19 серпня відбулася телефонна розмова глави МЗС РФ Сергія Лаврова і президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Петера Маурера.

«Міністр закордонних справ Росії і президент МКЧХ домовилися вжити найближчим часом енергійних заходів з метою врегулювання питання про якнайшвидший початок відправки російського гуманітарного вантажу за призначенням», - сказано в повідомленні МЗС РФ.

«П.Маурер зазначив, що всі аспекти забезпечення безпеки гуманітарного конвою і персоналу МКЧХ, який буде задіяний в операції, російською стороною і ополченцями здійснені повною мірою»,- заявляють російські дипломати.

«Разом з тим поки що не вдається отримати необхідні гарантії безпеки проходження конвою і подальшого розподілу гуманітарної допомоги з української сторони»,- зазначають на Смоленській площі.

«Підкреслено, що з російської сторони спочатку було висловлено згоду з тим маршрутом прямування гумконвою, який був запропонований Києвом. Однак потім українська сторона запропонувала його змінити, оскільки не була впевнена в можливості забезпечити безпеку прямування гумдопомоги. Ми на це дали згоду»,- заявляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв ForUm, рух колони з гуманітарною допомогою Російської Федерації за добу не відновився.

Також 19 серпня на кордоні з російської сторони запланований брифінг представників ОБСЄ, на якому, як очікується, можуть бути озвучені нові деталі переговорів між російською і українською сторонами за участю представників МКЧХ та ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом