Російська гуманітарна допомога, що прямує з РФ в Україну, переміщатиметься українською територією під егідою та в супроводі Міжнародного комітету Червоного Хреста, як тільки українська сторона отримає всі відповідні документи.

Про це повідомив на брифінгу керівник інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони України Андрій Лисенко, передає кореспондент Forum'у.

«За домовленістю з РФ, гуманітарний вантаж, що прямує в Україну, мав бути прийнятий у пункті пропуску «Донецьк» Ростовської області. Українська сторона вислала в російський Донецьк прикордонників і митників», - сказав він.

За його словами, вони готові почати приймати вантаж. На цей момент представники не отримали ніякої документації від Міжнародного комітету Червоного Хреста про вантаж. Як тільки ми її отримаємо, прикордонники і митники займуться оформленням вантажу. Після цього вантаж буде відправлений в Україну під егідою Червоного Хреста.

При цьому на уточнювальне запитання про те, скільки представників Червоного Хреста будуть займатися доставкою і розподілом вантажу, Лисенко повідомив, що такої інформації він не має.

 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом