Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підготувала список росіян, яким збираються заборонити в'їзд в Україну. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сьогодні в ході брифінгу заявив глава Нацради Юрій Артеменко.

«Підготовлений список осіб, яким, на думку Нацради, має бути відмовлено у в'їзді в Україну. Йдеться про 38 росіян, які, на думку Нацради та української медіагромадськості, потурають війні і пропагують екстремізм»,— заявив він.

За його словами, до списку увійшли керівники теле- та радіоорганізацій, трансляції яких заборонені рішенням Нацради або рішенням судів Києва.

«Також у списку є і журналісти. Наприклад, журналістка Південного бюро «Першого каналу» Юлія Чумакова, яка поширила фальшивий сюжет про розп'ятого хлопчика на танку в Слов'янську»,— зазначив Артеменко.

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення додав, що цей список нині знаходиться в МВС та Міністерстві юстиції.

Як раніше повідомляв ForUm, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що під українські санкції потраплять російські політики і діячі культури, які підтримали анексію Криму і право на введення російських військ в Україну.

Міністерство культури України склало список з 14 російських артистів, діяльність яких на території країни буде обмежено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом