Україна очікує другий транш від Міжнародного валютного фонду наприкінці серпня, оскільки всі необхідні умови для цього виконані, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в ході прямого ефіру програми «Від першої особи» на радіо Ера.

«Практично всі заходи, які були необхідні для отримання другого траншу від МВФ, виконані, тому ми чекаємо цей транш у 1,5 млрд дол. Ми очікуємо формального рішення директорів Фонду, яке відбудеться у двадцятих числах серпня. Міжнародні фінансові організації, такі як МВФ і Світовий банк, рухаються в тандемі, і якщо ми отримали позитивне рішення Світового банку, то у нас достатньо багато підстав очікувати на позитивне рішення і від МВФ», - наводить слова Шеремети Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Міністр нагадав, що 8 серпня з директором Світового банку було підписано угоду про першу позику на політику розвитку у фінансовому секторі на 500 млн дол.

Таким чином, за його словами, в серпні Україна розраховує отримати від міжнародних фінансових установ близько 2 млрд дол. надходжень, що дозволить спрямувати зусилля на макроекономічну стабілізацію.

«Всі ці гроші підуть у бюджет. Тобто фактично на всі бюджетні видатки у нас буде ще плюс 2 млрд дол.», - пояснив міністр.

Як повідомляв ForUm, місія Міжнародного валютного фонду має намір рекомендувати раді директорів МВФ виділити Україні другий транш кредиту stand by на суму 1,4 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77