Міністерство закордонних справ Російської Федерації вимагає від Києва офіційно проінформувати російську владу і МІА "Россия сегодня" про місцеперебування і стан зниклого в Україні спеціального фотокореспондента Андрія Стеніна. Про це заявив уповноважений МЗС РФ з прав людини Костянтин Долгов.

«Найсумніше, що поки невідомо ні де він, ні що з ним. Це абсолютно неприйнятна ситуація. Ми настійно вимагаємо припинити це, розібратися, з'ясувати й офіційно проінформувати нас про це, і, звісно, МІА "Россия сегодня" проінформувати, російську владу», - заявив Долгов.

За його словами, якщо Стеніна затримали, «то, безумовно, його треба відпускати і цю ситуацію потрібно прояснити в найкоротші терміни», повідомляє «РІА Новости».

«Абсолютно неприйнятно, що російський громадянин, якщо він утримується, то утримується без будь-яких пояснень та підстав, тому ми настійно вимагаємо, щоб його життю і здоров'ю ніщо не загрожувало», - додав він.

За його словами, те, що відбувається, - «це фактично покривання Заходом київської влади: відсутність адекватної реакції і тиску на Київ, зокрема щодо цього сюжету».

Нагадаємо,11 серпня посольство Російської Федерації у Києві відправило в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Андрія Стеніна.

Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів масової інформації Дуня Міятович вимагала відпустити журналіста.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії не виключає, що журналіста Стеніна викрала Нацгвардія.

Раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що фотокореспондент агентства МІА «Россия сегодня» Андрій Стенін, який зник на сході України, заарештований українськими спецслужбами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291