Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зосередився на самопіарі, а не на впровадженні реформ. Таку думку у Facebook висловив економіст Борис Кушнірук.

«Автор грузинського «економічного дива» Каха Бендукідзе залишив Україну, сказавши, що український уряд не бажає реформ, лише наочно демонструє наше сумне сьогодення. При цьому, на жаль, дії самого Арсенія Петровича все більше концентруються на самопіарі, ніж на демонстрації конкретних позитивних результатів діяльності, очолюваного ним уряду», - зазначає економіст.

Кушнірук зазначає, що Україна потребує ефективного менеджера, а не перекладача.

«Так, безперечно, у Арсенія Петровича гарна англійська. І добре, що він літає в економ-класі. Але на чолі уряду ми хочемо бачити не перекладача з англійської. Країні потрібен глава уряду - ефективний менеджер, здатний чітко артикулювати заплановані реформи і реалізувати їх, незважаючи на всі перешкоди і ймовірність знищення свого політичного рейтингу. Після парламентських виборів на посаді прем'єр-міністра нам потрібен державний муж, а не політичний діяч, який думає про наступні вибори і власний «роллс-ройс». На жаль, це точно не про Яценюка. Зараз він більше займається власним рейтингом і наступними парламентськими виборами, а після них головне, що його цікавитиме, це вибори президентські. Хоча до них без кардинальних, швидких реформ усій країні ще дожити потрібно», - прогнозує він.

«Упевнений, якщо б наш сьогоднішній уряд хотів реальних змін, то в рамках цих напрямів навіть в умовах зовнішньої агресії за ці п'ять місяців можна було багато чого зробити. Але поки ми бачимо лише управлінський хаос, непрофесіоналізм і збереження всіх корупційних схем, які існували в попередні роки. А це може призвести до соціального вибуху, який взагалі знищить українську державу», - висловлює побоювання експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом