Японія вважає неприйнятними військові навчання, розпочаті Росією 12 серпня в районі Південних Курил.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе.

Заходи проводяться на островах Кунашир та Ітуруп, належність яких оскаржує Токіо, що також претендує на Хабомаї та Шикотан.

«Для нас це неприйнятно. Ми маємо намір направити Росії суворий протест», - заявив Абе.

Крім того, в МЗС країни заявили, що Росія не погодила маневри з японською стороною, пише «Lenta.ru».

У планових командно-штабних навчаннях на південнокурильських островах Кунашир та Ітуруп беруть участь більше тисячі військовослужбовців, близько ста одиниць бойової та спеціальної техніки, у тому числі п'ять вертольотів Мі-8. Крім того, в маневрах задіяні підрозділи десантно-штурмового з'єднання ПДВ з Приморського краю, армійська авіація і оперативна група Тихоокеанського флоту.

Нагадаємо, 29 квітня Японія запровадила санкції щодо РФ. Тоді до санкційного списку потрапили 23 людини. Список не було опубліковано, але в японському МЗС повідомляли, що він складений на основі аналогічних переліків США і Європейського союзу.

18 березня Японія запровадила перший пакет санкцій проти Росії, пов'язаний з позицією РФ щодо Криму. Токіо тоді призупинило консультації з Москвою щодо полегшення візового режиму і відклало початок переговорів щодо низки спільних проектів. За підсумками цих консультацій планувалося підписати угоди про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і запобігання небезпечній військовій діяльності.

У МЗС РФ вважають, що оголошення Японією 28 липня додаткових санкцій щодо Росії є недружнім і недалекоглядним кроком, що базується на глибоко помилковому уявленні про реальні причини того, що відбувається в Україні.

5 серпня уряд Японії схвалив запровадження додаткового пакету санкцій щодо Росії у зв'язку з ситуацією навколо України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом