Правоохоронці затримали за хабарництво інспектора Дарницького районного відділу Державної служби надзвичайних ситуацій України, який отримав неправомірну вигоду в сумі 15 тисяч гривень від приватного підприємця.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві.

Згідно з повідомленням, працівники відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Дарницького райуправління міліції в ході реалізації оперативних матеріалів встановили факт вимагання хабара.

«Зловживаючи своїм службовим становищем, чиновник вимагав і отримав грошову винагороду від приватного підприємця за видачу дозволу на функціонування торговельного центру», - розповіли в міліції.

Так, інспектора відділу організації запобігання надзвичайним ситуаціям затримали «на гарячому», під час передачі грошей.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозри. Відкрито кримінальне провадження за статтею 368 ККУ «Одержання хабара» - штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39