Більше 20% заяв про вступ до харківських вишів надійшли від жителів Луганської, Донецької областей та АР Крим. Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

«Із загальної кількості поданих заяв (171 тис. 978) 42,7% складають заяви від мешканців Харківської області, 24% заяв від жителів Луганської, Донецької областей та АР Крим (41 тис. 248). Заяви від сільської молоді складають 24,6% (42 тис. 266)», - йдеться у повідомленні.

За інформацією департаменту науки і освіти ХОДА, у 2014 році загальний ліцензований обсяг прийому до вищих навчальних закладів Харківської області I–IV рівнів акредитації державної, комунальної та приватної форм власності становить 54 тис. 363 місця, з них 18 тис. 822 місця фінансуються за рахунок державного замовлення.

В ХОДА додали, що середній конкурс серед претендентів, які бажають навчатися за кошти державного бюджету, виходячи з кількості поданих заяв до внз, становить 10,3.

Найбільший конкурс на місця держзамовлення серед вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації мають: Харківський національний фармацевтичний університет - 66,3; 
Харківський національний педагогічний університет - 18,2; Харківський національний економічний університет - 18,19.

Нагадаємо, прийом заяв і документів у вищих навчальних закладах Донецької та Луганської областей триватиме до 15 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом