Вчені з Японії і США створили найшвидшу фотокамеру в світі. Результати свого дослідження автори опублікували в журналі Nature Photonics.

Нова камера здатна, за словами фахівців, робити до 4,4 трильйона кадрів за секунду, що в тисячу разів більше, ніж у наявних аналогів. Роздільна здатність фотографій, які одержують при цьому, становить 450 на 450 пікселів.

У новій камері вчені використовували метод фемтофотографії, який останнім часом набирає великої популярності. Фемтосекундна фотокамера дозволяє використовувати скінченність швидкості поширення світла, щоб отримати багато фотографій за невеликий проміжок часу, пише «Lenta.ru».

Для зйомок використовується фемтосекундний лазер, що випускає короткі імпульси з тривалістю менше ста пікосекунд, які після відбиття від предметів надходять у камеру, де обробляються за спеціальним алгоритмом.

Площа, яку займає створена вченими камера, досягає декількох квадратних метрів. З метою масового використання фемтосекундних технологій фахівці планують її зменшити.

Очікується, що нова камера може знайти застосування при вивченні динаміки плазми, поширення коливань різного типу, а також у медицині та автомобілебудуванні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35