Мережа «Київстар» захищена від зовнішніх втручань, тому не може бути використана для проведення радіорозвідки. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив директор компанії «Київстар» з корпоративних комунікацій Михайло Шуранов.

«Мережа «Київстар» захищена від зовнішніх втручань, у тому числі з території інших держав. Це підтвердили всі перевірки захисту інформації та абонентських даних, проведені компетентними комісіями. Фактів, які б спростували висновки експертів, що досліджували захищеність мережі «Київстар» - немає», - сказав Шуранов.

За його словами, тільки Міністерство оборони України має право на використання радіочастотного ресурсу.

«Також, звертаємо увагу, що відповідно до законодавства України Міністерство оборони є спеціальним користувачем радіочастотного ресурсу і використовує для комунікацій власні канали зв'язку. Жодна армія країн світу не використовує під час ведення військових операцій побутові засоби комунікацій. «Київстар» - частина однієї з найбільших європейських компаній Vimpelcom ltd, яка управляється штаб квартирою, зареєстрованою в Королівстві Нідерланди, і здійснює діяльність відповідно до законів Євросоюзу. Акції компанії перебувають у вільному обігу на Нью-Йоркській біржі NASDAC, це вимагає повного дотримання вимог біржі та американської комісії з цінних паперів», - нагадує він.

Нагадаємо, що заступник голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського Борис Філатов звинуватив мережу «Київстар» у «радіорозвідці прямо на фронті» і запропонував націоналізувати цю компанію, як і «МТС-Україна».

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом