Звинувачення, які Генеральна прокуратура України висуває екс-першому віце-прем'єру України Сергію Арбузову, є юридичною маячнею. Про це в ефірі 112 каналу заявив народний депутат Сергій Власенко, повідомляє УНН.

«Обвинувачення, яке сьогодні висунули Арбузову, є юридичною маячнею. Його, наскільки я знаю, я можу помилятися, - його звинувачують у розкраданні прибутку даного підприємства. Не можна розікрасти прибуток», - сказав Власенко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України за результатами розгляду звернень двох народних депутатів почала досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми високопоставленими чиновниками Національного банку України при створенні телеканалу «Банківське телебачення». Зокрема, колишньому голові НБУ повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Водночас, за словами Сергія Арбузова, таке обвинувачення не витримує ніякої критики.

«Правоохоронці, мабуть, забули про те, що рішення про створення, так само як і подальше функціонування зазначеного телеканалу, приймалося правлінням НБУ. Тобто, колегіальним органом. Елементарний аудит підтвердить прозорість створення, функціонування та фінансування каналу», - сказав Арбузов.

Крім того, на його переконання, звинувачення правоохоронців пояснюється тим, що навколо БТБ йде політична боротьба за право контролю над ним.

«Різні політичні сили, які сьогодні стоять біля керма української влади, намагаються взяти цей медіаресурс під свій контроль.

Так, заявляють, що на його базі можна зробити рупор РНБО, то повідомляють про переформатування в український контрпропагандистський CNN. Причина такої зацікавленості проста, її навіть не намагаються приховувати: за своїм технічним забезпеченню БТБ сьогодні є одним з найбільш сучасних телеканалів в Україні. Громадськість легко може поцікавитися питанням: як цього можна було досягти, якщо, судячи з заяв ГПУ, при створенні БТБ всі займалися винятково "привласненням та розтратою"?», - зазначив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом