Кількість жертв землетрусу в південно-західній китайській провінції Юньнань зросла до 410 осіб. Як повідомила адміністрація провінції, ще 12 людей вважаються зниклими безвісти, 2373 постраждали, 230 тис. довелося екстрено евакуювати.

Згідно з інформацією, що надійшла, повністю зруйновано 80 тис. будинків, 124 тис. серйозно пошкоджені. Всього від лиха, що спіткало віддалений гірський район, збитків зазнав понад мільйон людей, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,5 стався 3 серпня о 16:30 за місцевим часом (11:30 за Києвом). Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 12 км, епіцентр розташовувався за 23 км на північний захід від міста Чжаотун. Дотепер зафіксовані 411 повторних поштовхів. Магнітуда чотирьох із них становила від 4 до 4,9.

До постраждалих повітів спрямовано 11 тис. поліцейських і пожежників, 7 тис. військовослужбовців та бійців Народної збройної поліції (аналог внутрішніх військ). Військові відправили в Юньнань шість вертольотів. Вони будуть вести спостереження з повітря, перевозити тяжкопоранених і перекидати термінові вантажі. Задіяна також транспортна авіація і безпілотні літальні апарати.

Групу з вивчення ситуації на місці очолює прем'єр Держради КНР Лі Кецян.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вислови співчуття прем'єр-міністру Державної ради Китайської народної республіки Лі Кецяну у зв'язку із загибеллю людей внаслідок землетрусу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59