В ході контактів з китайською стороною була підтверджена підтримка Пекіном російських оцінок ситуації з правами людини та гуманітарної ситуації в Україні, заявив за підсумками консультацій з китайським зовнішньополітичним відомством уповноважений Міністерства закордонних справ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов.

«Ми докладно розповіли на прохання китайської сторони про ті грубі порушення прав людини та принципу верховенства права в Україні в контексті тієї каральної операції, яка проводилася на південному сході Україні, і в цілому за період після антиконституційного перевороту в Києві», - заявив Долгов.

За його словами, Китай підтримує ідею розслідування військових злочинів під міжнародним контролем за участю ООН, ОБСЄ, Ради Європи.

За словами Долгова, «воно повинно привести до реального суворого покарання винних у цих злочинах». «Ми єдині в тому, що безкарності бути не повинно. Дуже добре, що китайська сторона підтримує наші принципові оцінки, що підтвердилося в ході сьогоднішніх консультацій», - додав Долгов, повідомляє ТАСС.

Сторони також засудили «відродження неонацизму в Європі».

Як раніше повідомляв ForUm, з початку конфлікту в Україні загинули щонайменше 4 тисячі 132 людини, 9 тисяч 747 осіб були поранені, згідно з даними ООН станом на 14 листопада.

За оцінками ООН, в районах, охоплених конфліктом, проживає 5,2 млн осіб. Свої будинки були змушені покинути 460 тис. 365 внутрішніх переселенців. При цьому 508 тис. 515 людей втекли до сусідніх країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом