У Москві вважають головною причиною поглиблення кризи в Україні відмову київської влади від шанобливого діалогу з незаконними збройними формуваннями на південному сході країни, заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

За його словами, на вимозі капітуляції НЗФ побудований і мирний план Президента Петра Порошенка. Лавров вважає, що план обумовлював перемир'я капітуляцією НЗФ, яким було сказано: «Ось вам кілька днів тиші, і ви здаєте за цей період зброю, або будете знищені».

«Президент Росії Володимир Путін неодноразово давав оцінку такого підходу як головної зараз причини посилення кризи», - заявив глава МЗС Росії.

Лавров також висловив стурбованість у зв'язку з неможливістю досягнення домовленостей з європейськими колегами, повідомляє «Інтерфакс».

«Нас усе більше турбує проблема «договороздатності» деяких наших колег, у тому числі тих, що брали участь у досягненні відповідних домовленостей», - сказав Лавров, нагадавши про підписання 21 лютого угоди між екс-президентом України Віктором Януковичем і тодішніми лідерами української опозиції, засвідченої главами МЗС, Німеччини, Франції та Польщі.

Лавров у тому числі наголосив, що практично нічого з тієї угоди не виконано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47