Малайзія вивчає можливість відправлення в Україну поліцейських для розслідування авіакатастрофи лайнера Malaysia Airlines у Донецькій області.

Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, заявив прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком.

«Прем'єр-міністр Малайзії повідомив, що його країна вивчить можливість також залучити малайзійські сили в поліцейський контингент для забезпечення повного і незалежного експертного розслідування», - наголошується в повідомленні.

Разак подякував українській стороні за зусилля у подоланні наслідків трагедії і поцікавився, чим малайзійська сторона може допомогти, щоб гарантувати безпеку місця трагедії на час розслідування, забезпечити охорону для безперебійної роботи експертів та недоторканність доказів.
Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Кабмін у ході засідання 23 липня прийняв рішення про передачу розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера Нідерландам.

Королівство Нідерланди відправить на схід України 40 неозброєних поліцейських для охорони місця катастрофи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом