Служба безпеки України веде слідство у справі бортпровідника, який передавав членам незаконних збройних формувань інформацію про польоти українських військових літаків.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, бортпровідник однієї з авіакомпаній сприяв діяльності членам НЗФ так званої ДНР.

«29-річний громадянин України незаконно збирав відомості про місця розташування авіаційної військової техніки підрозділів АТО на території міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ» і передавав ці «розвіддані» НЗФ для використання проти українських військових», - зазначили в СБУ.

СБУ встановила, що бортпровідник був завербований в липні ц.р. у Горлівці одним із членів НЗФ.

Крім цього, відомо, що зловмисник власноруч накреслив і передав члену НЗФ карту аеропорту Дніпропетровська, зазначивши на ній розташування військової техніки та авіації. Невдовзі бортпровідник повернувся до виконання службових обов'язків, продовжуючи інформувати своїх горлівських кураторів через мобільний зв'язок та СМС-повідомлення про польоти українських літаків.

Слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації - позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років) стосовно бортпровідника однієї з авіакомпаній, який сприяв діяльності терористичної організації т.зв. «ДНР».

Згідно з рішенням Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, бортпровідника заарештували, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104