Бойові дії, які тривають, не дозволяють забезпечити роботу каналу «Сіверський Донець - Донбас» навіть у мінімальному режимі, при цьому запасу води для Донецька і Макіївки вистачить на кілька днів.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Зокрема, 23 липня у Чернівцях в районі трикотажної фабрики був підірваний міст, під яким проходять напірні трубопроводи каналу діаметром 2400 мм. Характер пошкоджень водогонів наразі з'ясовується.

Крім того, залишаються пошкодженими водоводи каналу в районі Микитівки, оскільки ремонтні групи можуть працювати тільки у світлий час доби, періодично ховаючись від обстрілу.

«Бойові дії, які тривають, не дозволяють забезпечити роботу каналу навіть у мінімальному режимі. Запасу води для півтора мільйона жителів Донецька і Макіївки вистачить на кілька днів», - сказано в повідомленні прес-служби.

«Комусь дуже хочеться залишити без води людей, які й так живуть у нестерпних умовах в зоні АТО», - наголошують в ОДА.

«Канал - єдина водна артерія Донбасу, може вийти з ладу надовго. Над нашим краєм нависла реальна загроза гуманітарної катастрофи», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, через бойові дії в Авдіївському районі Донецька була пошкоджена лінія електропередач, внаслідок чого була знеструмлена Донецька фільтрувальна станція. У зв'язку з цим у скороченому обсязі вода подається в Куйбишевський, Кіровський, Ленінський, Петровський райони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом