Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявив про те, що не пізніше вересня Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом буде ратифікована, а також закликав Верховну Раду підготувати її імплементацію.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема, Чалий вважає, що «шоу, яке влаштували з приводу ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у парламенті, свідчить про те, що певні депутатські групи займаються політиканством у важкі для країни часи».

«Заступник Глави АПУ запевнив, що «не пізніше вересня угода буде ратифікована». При цьому він акцентував увагу на тому, що немає імплементаційної програми, яка визначає, яким чином Угода буде приведена у дію», - сказано в повідомленні прес-служби.

«Вона має затверджуватися парламентом і пройти синхронно з ратифікаційним пакетом. Депутати повинні взяти на себе відповідальність не тільки за ратифікацію, але й за імплементацію Угоди, що набагато важливіше», - підкреслив Валерій Чалий.

Як повідомляв ForUm, парламентська фракція ВО «Батьківщина» 23 липня вимагала від Президента ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС до 12 серпня.

Напередодні у міністерстві закордонних справ заявили, що стурбованість Російської Федерації щодо Угоди з ЄС пов'язана з імплементацією, а не ратифікацією Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом.

У той же час глава Міністерства економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив про те, що Росія відмовиться від консультацій з Україною стосовно тексту Угоди про асоціацію з Євросоюзом і зробить односторонні дії щодо захисту своїх національних економічних інтересів, якщо Київ піде на ратифікацію Угоди.

В Адміністрації Президента України від 23 липня наголосили, що процес ратифікації має завершитися до вересня і відкинули звинувачення у затягуванні процесу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом