Те, що зараз відбувається в Донецькій і Луганській областях, є не гуманітарною катастрофою, а війною, завершення якої багато в чому залежить від допомоги місцевих жителів. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат від фракції «УДАР», заступник голови комітету з питань соцполітики і праці Павло Розенко.

«Це не гуманітарна катастрофа, це війна, ми чітко повинні це розуміти», - зазначив він.

За словами парламентарія, мирне життя на Донбасі відновиться, як тільки припиняться бойові дії.

«Потрібно чітко розуміти, що на частині території двох областей зараз тривають бойові дії, відбувається зовнішня агресія, яка була спровокована не Україною і, безумовно, у зоні бойових дій перше, хто страждає - це мирне населення. Тому, в тому числі і від мирного населення залежить, наскільки мирно закінчиться ця війна», - наголосив Розенко.

У той же час політик закликав населення цих областей допомагати української армії і навів при цьому приклади Слов'янська та Краматорська, які вже повертаються до звичайного життя. «Поки ці люди (члени незаконних збройних формувань. - Ред.) не складуть зброю або не будуть знищені, говорити про нормальне функціонування регіону неможливо», - підсумував він.

 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38