Українські військові зімкнули кільце навколо членів незаконних збройних формувань у зоні проведення Антитерористичної операції (АТО), проте кордон ще не повністю взятий під контроль. Про це на брифінгу розповів прес-секретар інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Лисенко.

«За останній час сили АТО просунулися вглиб території, умовно контрольованої НЗФ, на 10-15 кілометрів. Українські військові здійснили успішне перегрупування і зімкнули кільце навколо них. У районі кордону утримуються певні рубежі, але поки повністю контролювати державний кордон немає можливості», - сказав Лисенко, повідомляє «УНІАН».

Крім того, Лисенко розповів, що члени НЗФ використовують таку тактику у війні з силами АТО: вони обстрілюють прикордонні з Україною території Росії, а російські Збройні сили у відповідь відкривають вогонь по силах АТО, які перебувають на українській території.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко поставив перед Радою національної безпеки та оборони завдання зробити все для забезпечення максимальної ефективності бойових дій українських Збройних сил.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146