У Міністерстві юстиції мають намір скоротити повноваження чинної Державної реєстраційної служби України.

Як передає кореспондент Forum'у, про це в ході круглого столу 15 липня повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

За словами Петренка, в результаті комплексного реформування законодавства в сфері реєстрації прав власності, передбачається скорочення повноважень нині чинної реєстраційної служби.

Петренко зазначив, що фактично за цим органом надалі буде закріплена функція утримання реєстрів, контроль за додержанням регламентів та виконання навчальних функцій для адміністраторів і працівників офісів, а також контроль за дотриманням регламентів через моніторинг бази в реєстрі.

При цьому питання боротьби з корупцією у сфері реєстрації прав власності на нерухомість, за словами Петренка, вирішуватиметься за допомогою двох підходів.

«Перше - відповідна оплата праці реєстраторів. Друге - поділ надання тієї чи іншої адмінпослуги на дві частини: фронт-офіс, який виконує функцію прийому документів, їх опрацювання, а також видачі того чи іншого сервісу, і бек-офіс - підрозділ, який прийматиме рішення щодо реєстрації», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Мін'юст також має намір у рамках комплексного реформування законодавства реєстрації прав власності на нерухомість передати право реєстрації місцевій владі.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом