Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що українська влада повинна якомога швидше розпочати переговори з членами незаконних збройних формувань, що діють на сході України. Про це повідомила прес-служба уряду Німеччини за підсумками зустрічі Ангели Меркель з російським президентом Володимиром Путіним у бразильському Ріо-де-Жанейро.

У німецькому уряді уточнили, що метою таких переговорів має стати двостороннє припинення вогню.

Важливою умовою для цього, наголошується в повідомленні, має стати дієвий контроль над українсько-російським кордоном та взаємний обмін полоненими, повідомляє «УНН».

Також у повідомленні нагадується, що ще в четвер, 10 липня, Меркель і французький президент Франсуа Олланд у телефонній розмові з Путіним відзначали необхідність докладання зусиль для припинення вогню в Україні, а також для проведення зустрічі між представниками України, Росії, ОБСЄ та членів НЗФ.

«Для цього Росія повинна застосувати свої можливості впливу», - уточнює прес-служба німецького уряду.

Того ж дня Меркель розмовляла по телефону з Президентом України Петром Порошенком і обидва, згідно з повідомленням, також погодилися щодо необхідності термінових переговорів за участю всіх сторін.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна пропонувала провести чергові консультації контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході, проте адекватної відповіді не надійшло.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом