Рада Федерації Росії схвалила закон про створення гральних зон у Криму і Сочі, повідомляє РІА «Новости».

На думку парламентаріїв, відкриття гральної зони в Криму сприятиме залученню в регіон додаткових інвестицій, створенню нових робочих місць, поповненню дохідної бази регіонального бюджету, збільшенню потоку туристів, а також формуванню ринку супутніх послуг, у тому числі розвитку готельного бізнесу та сфери громадського харчування.

У Сочі казино зможуть розташовуватися в зоні земельних ділянок, наданих для розміщення олімпійських об'єктів, будівництво яких велося не за рахунок держкорпорації «Олімпбуд». При цьому межі гральної зони Краснодарського краю буде встановлювати уряд РФ на підставі пропозицій і побажань місцевих органів влади.

Гральний бізнес у Росії близько п'яти років заборонений, крім чотирьох спеціальних зон: біля Владивостока, на Алтаї, під Калінінградом та на азовсько-чорноморському узбережжі Кавказу.

У Криму гральний бізнес був заборонений. Згідно із законом, визначати межі та розташування кримської гральної зони буде влада регіону.

Раніше вони заявляли, що планують або розосередити гральну зону по півострову, або побудувати місцевий «Лас-Вегас» у самій гущі курортів, на субтропічному південному березі Криму, поруч з Ялтою та Алуштою.

Нагадаємо, у квітні президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми проект закону про створення гральної зони в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34