Кабінет Міністрів буде переформатований, оскільки не всі міністри виправдали очікування. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

«Оскільки цей Кабмін формувався парламентською коаліцією за участю представників Майдану, то склад його вийшов таким, яким вийшов. За період його роботи вже можна дати предметну оцінку діяльності міністрів. Цим і викликана ініціатива прем'єр-міністра про переформатування уряду. В цій ситуації більше грає фактор професіоналізму, а не політики», - вважає Якименко.

На його думку, саме можливість оцінити роботу окремих чиновників змусила прем'єр-міністра заговорити про звільнення деяких із них.

«Я не думаю, що це (зміна міністрів, які були призначені за квотою «Свободи» і Майдану. - Ред.) викличе жорстку реакцію. Нові кандидатури будуть також внесені представниками коаліції за нашою новою Конституцією. Будуть вестися консультації між фракціями. Думаю, що певний баланс буде дотриманий», - вважає політолог.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про переформатування нинішнього складу Кабміну. У ЗМІ найбільш вірогідними кандидатами на звільнення називають саме тих міністрів, які призначалися за квотами від партії «Свобода» та від Майдану.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325