Ядро колони членів незаконних збройних формувань, які втекли зі Слов'янська, було знищено. Про це заявив міністр оборони України Валерій Гелетей, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Інформація про те, що відходитимуть, надходила постійно, але про те, що буде колона, дізналися в останню хвилину. І коли отримали інформацію, були задіяні відповідні підрозділи на одному із блокпостів. Дочекалися цієї колони, були готові і дали бій. На автодорозі з міста Слов'янська на Артемівськ десятки важкої техніки, багато вбитих. Зрозуміло, що колона була досить довгою за протяжністю й одночасно знешкодити всю колону було непросто, місцевість дозволяла їм сховатися в різних місцях. Але це не свідчить про те, що їм була надана можливість тікати. Я вважаю, що ядро, а це більше десяти одиниць важкої техніки, було знешкоджено», - розповів Гелетей.

Міністр оборони зазначив, що сьогодні у Президента України Петра Порошенка є чітка стратегія перемоги на Донбасі. «Ті кроки, які проводилися Президентом України, починаючи з одностороннього припинення вогню. На сьогодні максимально задіяно зброю - танкову дивізію, військову авіацію, десантники, спецназ. Зараз боєць одягнений, взутий, є бронежилет, озброєння, і ми знаємо, що робити», - повідомив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 липня над міськрадою Слов'янська піднято Державний прапор України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом