Парламент Молдови у ході спеціального засідання в середу, 2 липня, проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС. «За» висловилися 59 депутатів, «проти» - четверо.

38 депутатів від партії комуністів і партії «Відродження», які виступають категорично проти Угоди про асоціацію з ЄС, залишили залу засідань

Керівництво Молдови вважає, що республіка має отримати чітку перспективу членства в ЄС, заявили в парламенті президент Микола Тимофті і прем'єр-міністр Юрій Лянке, передає «Інтерфакс».

«Після ратифікації угоди наступним найважливішим кроком для Молдови має стати отримання чіткої перспективи членства в ЄС. Настав час, щоб народ Молдови жив так, як він хоче, а не за чужими сценаріями. Ми сповнені рішучості рухатися шляхом в Європу, оскільки народ Молдови гідний жити так, як живуть інші європейські народи», - заявив Тимофті.

Угоду про асоціацію Молдови з ЄС було парафовано на вільнюському саміті «Східного партнерства» 29 листопада 2013 року, підписання документа відбулося 27 червня в Брюсселі.

Угода має бути ратифікована парламентами 28 країн-членів ЄС та Європарламентом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26