Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і голова парламенту Олександр Турчинов представлять завтра у Верховній Раді України пакет пропозицій, голосування за яким має продемонструвати єдність і згуртованість парламентської коаліції.

Як передає кореспондент Forum'у, про це заявив Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Мова йде, насамперед, про можливість запровадження надзвичайного стану на енергетичному ринку України. Друге питання стосується газотранспортної системи: допуск до її модернізації та експлуатації країнами-членами ЄС і США. І, нарешті, зміни до конституції України, які передбачають децентралізацію влади, передачу додаткових повноважень та фінансування на місцях, але, крім цього, і передачу відповідальності», - заявив прем'єр.

Крім того, за його словами, завтра в парламент буде внесена урядова програма боротьби з корупцією, яка складається з 10 пунктів.

За словами Яценюка, це буде чіткий план дій, спрямованих на боротьбу з корупцією у державних органах та структурах влади, фіскальних та інших організаціях.

«Наша успішна співпраця з міжнародними фінансовими організаціями сьогодні повністю залежить від боротьби з корупцією», - підкреслив прем'єр-міністр.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48