На думку лідера Громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука, припинення перемир'я на сході є стратегічною помилкою влади.

«30 червня режим припинення вогню закінчився, хоча на необхідності його продовження наполягали лідери Франції, Німеччини та Росії. Україна знову опинилася на межі громадянського конфлікту - братовбивчої війни. На превеликий жаль, гору взяла вимога «партії війни» продовжити АТО до переможного кінця. Це є стратегічною помилкою влади», - йдеться в заяві політика, опублікованій на сайті «Українського вибору».

Медведчук упевнений, що бойові дії не можуть призвести до миру, і головним завданням для України сьогодні має стати припинення протистояння на Сході. «Ми повинні розуміти, що рано чи пізно ми все одно повернемося до переговорного процесу, адже вихід з будь-якого протистояння можливий тільки шляхом пошуку компромісів», - підкреслив політик.

На сьогодні ще є шанс зупинити протистояння в Україні, стверджує лідер «Українського вибору», «але кожна хвилина, кожна година військових дій наближають країну до тієї межі, за якою починається громадянська війна - війна, в якій немає тих, хто мав рацію, та винуватих, як і немає переможців».

«У цій війні програє наша країна, український народ. Тому ми повинні зробити все можливе і неможливе, щоб не допустити братовбивчої війни, щоб зберегти Україну як суверенну, незалежну та територіально цілісну державу», - резюмував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36