Підстав для зміни запобіжного заходу і припинення кримінального переслідування Олега Сенцова та Олександра Кольченка, затриманих у Криму, не вбачається.

Про це йдеться у відповіді заступника генерального прокурора Російської федерації Віктора Гриня на звернення голови Ради при президентові Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

Представник Генпрокуратури пояснив, що УФСБ Росії по Республіці Крим і Севастополю порушені і з'єднані в одному провадженні три кримінальні справи за фактами діяльності терористичного співтовариства. Як підозрюваних затримали Сенцова і Кольченка.

Зараз вони користуються послугами захисників, дають свідчення й етаповані в СІЗО на території Москви, сказано в офіційній відповіді, повідомляють «Крим.Реалії».

Нагадаємо, Сенцова і ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали у травні в Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Кольченка та Олега Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі. ФСБ Росії називає їх активістами «Правого сектору», однак українська радикальна організація це спростовує.

З вимогою звільнити Сенцова до президента Росії раніше зверталися відомі у світі кінорежисери - Педро Альмодовар, Бертран Таверньє, Кен Лоуч, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі та інші.

Сенцов зняв фільм «Гамер» у 2011 році, і ця стрічка потрапила в програму Роттердамського кінофестивалю. Торік режисер отримав приз за проект нової стрічки «Носоріг», зйомки якої повинен був почати влітку.

Сенцов є батьком двох неповнолітніх дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32
Теги