Головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер вітає оголошене Президентом України Петром Порошенком припинення вогню.

«Перемир'я, оголошене таким, яке триватиме цілий тиждень, є важливим шансом прокласти шлях до постійної деескалації ситуації в східних регіонах країни», - йдеться в заяві Буркхалтера, поширеній у п'ятницю.

Головуючий в ОБСЄ сподівається, що це відкриє вікно можливостей для діалогу і введення в дію мирного плану Порошенка», повідомляє «УНІАН».

У зв'язку з чим Буркхалтер подякував Порошенку за пошук мирного вирішення конфлікту і наголосив на важливості того, «щоб усі гравці, національні та міжнародні підтримали план з допомогою слів і вчинків». «ОБСЄ готова надати допомогу українському керівництву в здійсненні заходів, викладених у плані», - підкреслив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко представив на Донбасі свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни.

У Кремлі прокоментували мирний план Президента України Петра Порошенка, який передбачає припинення вогню, назвавши його «ультиматумом».

У самопроголошеній Донецькій народній республіці (ДНР) заявили, що не вірять обіцянкам українського лідера.

«Подивимося, наскільки ці обіцянки серйозні. Зокрема, саме зараз йде перестрілка в ЛНР у районі міста Должанська. Снаряди потрапляють і на російську територію. Про яке перемир'я може йти мова в такому разі», - заявив представник штабу ДНР.

Лідер самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) Валерій Болотов також відхилив план Порошенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25