Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів спрямувати кошти, які були заощаджені завдяки тому, що президентські вибори відбулися в один тур, на забезпечення Збройних сил України та першочергові потреби військових - учасників антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

За словами Порошенка, зважаючи на те, що вибори пройшли без необхідності проведення повторного голосування, економія бюджетних коштів становить понад 600 млн грн.

У прес-службі зазначили, що Президент пропонує уряду спрямувати зазначені кошти на фінансування військовослужбовців. Зокрема, на поліпшення озброєння особового складу, забезпечення українських солдатів засобами захисту, необхідною технікою і т.п.

«Пропоную підготувати і подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Державного бюджету України на поточний рік у частині спрямування невикористаних коштів, призначених для проведення позачергових виборів Президента України, на фінансування потреб Збройних сил України», - цитує текст документа прес-служба.

«Спрямування відповідного ресурсу на фінансування потреб Збройних сил України, зокрема забезпечення необхідними матеріальними ресурсами і соціального захисту військовослужбовців, дозволить Міністерству оборони України вирішити низку актуальних завдань», - зазначив Президент.

Нагадаємо, 25 травня відбулися дострокові вибори Президента України. Порошенко переміг у першому турі, набравши понад 54% голосів виборців.

7 червня Порошенко склав присягу Президента українському народу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом