Уряд розглянув стратегічні напрями державної політики щодо ефективного використовування енергетичних ресурсів.

Як повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів України, сьогодні на розширеному засіданні Кабміну обговорювалися стратегічні напрями державної політики щодо ефективного використовування енергетичних ресурсів.

На засіданні, крім членів уряду, взяли участь голови обласних державних адміністрацій, народні депутати, науковці, експерти, представники громадських організацій.

Під час засідання Прем'єр-міністр Юрій Єхануров визначив першочерговою задачею в роботі центральних і місцевих органів виконавської влади, підприємств, установ і організацій забезпечення значного зменшення об'ємів використовування природного газу, впровадження енергозберігаючих технологій і обладнання, ведення ефективного обліку всіх енергетичних ресурсів, передає «УНІАН».

За результатами обговорення уряд прийняв проект розпорядження „Про додаткові заходи щодо ефективного використовування енергетичних ресурсів”, згідно з яким центральні і місцеві органи виконавської влади повинні забезпечити здійснення заходів щодо раціонального використовування природного газу і впровадження альтернативних видів палива.

Міністерство палива і енергетики, Міністерство економіки, Національне агентство з питань забезпечення використовування енергетичних ресурсів разом з Національною академією наук отримали доручення визначити під час доопрацювання проекту Енергетичної стратегії на період до 2030 року окремим розділом основні напрями роботи щодо впровадження економного використовування енергетичних ресурсів у всіх сферах економіки, розвитку нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії.

Значна увага також надаватиметься науковим розробкам у цій галузі. Національна і галузеві академії наук повинні зосередити увагу на проведенні науково-дослідних робіт щодо розробки і впровадження у виробництво енергозберігаючих і енергоефективних технологій, розширення ресурсної бази енергетики з використанням позабалансних, нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії, пошуку власних запасів енергетичних ресурсів.

Кабінет Міністрів також схвалив План заходів щодо забезпечення ефективного використовування енергетичних ресурсів, розроблений на основі пропозицій центральних органів виконавської влади і результатів їх обговорення під час громадських слухань.

Координація роботи і контроль за виконанням рішень уряду з цього питання покладені на знову створене Національне агентство з питань забезпечення ефективного використовування енергетичних ресурсів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314