Кабінет Міністрів України виділяє Бердянську 5 млн. грн. на ліквідацію наслідків негоди.

Як повідомив заступник голови Запорізької обласної держадміністрації Микола Фролов, про це заявив напередодні увечері на нараді в мерії Бердянська глава Міністерства з надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич.

За словами Фролова, кошти виділені з резервного фонду Кабінету Міністрів України авансовим платежем – тобто, підуть на першочергові потреби городян. А після встановлення реального об'єму збитку, заподіяного стихією, сума буде збільшена.

За інформацією заступника губернатора, необхідні для переліку грошей документи Бердянська мерія спільно із Запорізькою ОДА повинні надати в Кабмін сьогодні впродовж дня з тим, щоб уже в середу гроші прийшли в область, - передає «УНІАН».

За словами представників керівництва Бердянської мерії, виділені Кабміном 5 млн. грн. будуть направлені, передусім, жителям міста, які постраждали у результаті урагану.

Як повідомлялося, Бердянськ Запорізької області виявився одним з міст, що найбільше постраждало від стихії 11 листопада. В результаті шквального вітру відбувся обрив ліній електропередач, падіння опори ЛЕП, внаслідок чого місто виявилося повністю знеструмленим і на декілька годин позбавлене тепла і водозабезпечення.

Територія двох районів міста, безпосередньо прилеглих до набережної, виявилася підтоплена: штормом зруйнувало греблю, в результаті в дворах 80 приватних будинків рівень води досягав 70-80 см, ще більше 500 будинків підтоплені трохи менше.

За даними МНС, більше 150 чоловік довелося евакуювати і тимчасово поселити в санаторії Бердянська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395