У понеділок у Миколаївський області почнуться навчання підрозділів Повітряних сил Збройних сил України "Тугий вузол-2006".

Як повідомляє прес-служба Міноборони, навчання пройдуть на базі аеродрому "Кульбакіно" і авіаційному полігоні "Києво-Олександрівка".

Тема навчань - виконання завдань у складі багатонаціональних сил у ході проведення миротворчої операції. Мета навчань - відпрацювання взаємодії між різними родами авіації у складі багатонаціонального контингенту під егідою ООН.

У навчаннях "Тугий вузол-2006" будуть задіяні екіпажі штурмової, розвідувальної, бомбардувальної і винищувальної авіації, які дислокуються в Полтавській, Хмельницькій і Миколаївській областях, говориться у повідомленні прес-служби, передає «Інтерфакс-Україна».

Тривалість навчань - три доби.

Під час практичної фази навчань, яка відбудеться 20 червня, буде залучено 11 бойових літаків. Загальний наліт екіпажів перевищить 55 годин, відзначає прес-служба Міноборони.

Раніше планувалося залучити до навчань "Тугий вузол-2006" військово-повітряні сили Великобританії. Проте парламент досі не розглянув законопроект про допуск збройних сил іноземних держав на територію України для участі в навчаннях. "Тугий вузол-2006" Україна проведе в односторонньому порядку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

577