Київська міська державна адміністрація допускає розробку нової методики тарифоутворення у київському метрополітені до кінця 2013 року. Про це журналістам сказав радник голови КМДА Олександр Кубрак.

«Зараз КМДА подало в Кабмін на погодження методику тарифоутворення в залежності від кількості і часу поїздок. Готова (вона) може бути до кінця року», - зазначив Кубраков.

Він додав, що остаточні тарифи на проїзд як на разову покупку жетонів, так і на абонементи, будуть відомі тільки після затвердження методики та обчислення тарифів , повідомляють «Українські новини».

Кубраков додав , що проект «Електронний квиток» є винятково інвестиційним .

«Цей проект повністю інвестиційний . Чітко зафіксовано , що система електронного квитка буде впроваджуватися повністю за рахунок інвестиційних коштів . Інвестиції будуть близько 120-130 млн гривень», - зазначив радник голови КМДА .

За його словами , зараз інвестор розробляє проектну документацію.

Окупатися проект буде за рахунок того , що близько 8% від виручки буде забирати інвестор.

За словами Кубракова , в даний момент в КП «Київпастранс» цей показник становить 30% , а в метрополітені - близько 12%.

«Ми чітко будемо боротися з «зайцями» і з розкраданнями у комунальному підприємстві , які мали місце. Завдання нової системи - максимізація виручки у громадському транспорті , і ми не прив'язуємося до тарифів - кількість оплачених поїздок повинна зрости», - зазначив радник .

Крім того , за рахунок збільшення рівня оплати пасажирами планується збільшити виручку метро на приблизно 20% .

Нагадаємо , раніше голова КМДА Олександр Попов заявив , що економічно обґрунтована ціна на проїзд у метро становить 3,5 гривні за поїздку.

Глава Державної інспекції України з контролю за цінами Олександр Кисельов заявив , що вартість проїзду у київському метро подорожчає через підвищення цін на електроенергію , а також необхідність оновлювати технічний склад метрополітену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209