Президент Володимир Зеленський наголосив, що в Харкові ситуація наразі дуже складна, й влада шукає можливості дати місту більше захисту неба.

Про це він сказав під час вечірнього відеозвернення.

Так, Зеленський поінформував, що був увесь день на зв’язку з військовими – з Головкомом, керівником Служби безпеки України та міністром внутрішніх справ."І щодо ситуації на передовій, і щодо російських ударів по нашій країні – окрема увага, звичайно, Харкову. Ситуація в місті – дуже жорстка, постійний російський терор, тепер ще й фактично щоденно – авіабомбами. Ми шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба… Цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає – і це очевидно для всіх наших партнерів", – сказав президент.

Зеленський наголосив, що світ нарешті має "почути цей біль", якого російські терористи завдають Харкову, завдають Куп’янську, містам Донеччини, Запоріжжю, Сумщині та багатьом іншим українським громадам.

"Є системи ППО у світі, які можуть допомогти. Потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні", – додав він.

Зеленський подякував країнам, які вже допомогли Україні в цьому питанні. Він наголосив, що наразі "петріотам" місце саме в Україні: "… щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО".

Президент подякував усім, хто здобуває для України можливість вистояти проти терору та можливість захистити українське життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

0