Апеляційна палата (АП) Вищого антикорупційного суду (ВАКС) підтвердила законність застосування запобіжного заходу до народного депутата України Сергія Пашинського. Слідство вважає його одним з організаторів злочинної групи, яка заволоділа нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, заарештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"7 березня 2024 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на рішення слідчого судді ВАКС від 26.02.2024 про застосування запобіжного заходу до народного депутата – колишнього в.о. глави адміністрації президента України та керівника одного з комітетів Верховної Ради України, якого слідство вважає одним з організаторів злочинної організації, що заволоділа нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн" - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в четвер.

"Отже, колегія суддів АП ВАКС залишила без змін запобіжний захід, застосований до підозрюваного – тримання під вартою з альтернативою внесення 272,520 млн грн застави. Зважаючи на те, що за особу внесено заставу, наразі на неї покладено відповідні процесуальні обов’язки", - зазначено в повідомленні.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

У повідомленні САП не називається ім'я депутата. Йдеться про Пашинського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

0