У Бородянці немає військових об’єктів — лише житлові будинки та дитячі садочки

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у місті під час престуру, організованого МВС для журналістів провідних українських та іноземних ЗМІ.

«Сьогодні ми знаходимося на місці однієї з найбільших трагедій в Україні — місті Бородянка. Це одне з максимально зруйнованих міст у Київській області. Місцеві жителі розповідають, як у перші дні війни літаки ракетами обстрілювали будинки», — сказав очільник МВС.

Він також підкреслив, що рятувальникам ДСНС України потрібен тиждень для того, щоби розібрати лише один зруйнований багатоповерховий будинок. Таких руйнувань дуже багато у місті й під кожним завалом можуть знаходитися люди.

«Ще місяць тому рятувальники почали розбирати зруйновані будинки, проте ворог почав обстрілювати співробітників ДСНС і їхню техніку. Можливо було врятувати людей, які перебували під завалами, але через постійні обстріли рятувальники не могли це робити. До цього дня доступу до місця не було, й зараз ми розуміємо, що, напевно, живих людей під завалами не залишилось. Це черговий свідомий злочин проти людяності, який вчиняли військові рф», — резюмував міністр внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84