Сполучені Штати вже відправили в Україну кілька літаків з оборонною допомогою, яка загалом охоплюватиме близько 30 партій зі зброєю.

Про це заявив на  брифінгу речник Міністерства оборони США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Поставки надходять до цього регіону щодня, в тому числі, впродовж останніх 24 годин. Ми вже відправили перші півдесятка (вантажних літаків, – ред.) з приблизно 30-ти у межах тих $800 мільйонів, які ухвалив президент»,- зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що відправки включають озброєння, якого українські сили потребують найбільше, в тому числі протитанкові й протиповітряні системи. У цьому зв’язку він вкотре звернув увагу на ефективне використання ЗСУ цих зразків озброєнь.

Коментуючи ситуацію щодо переміщення російських військ на Київському і Чернігівському напрямі, Кірбі зазначив, що за останні 24 години Пентагон спостерігав початок перегрупування менше 20% сил, які входять до складу батальйонних тактичних груп поблизу Києва. Частина з них передислокується в білорусь, але жоден з підрозділів не повернувся до свого постійного гарнізону.

Кірбі також додав, що американська розвідка спостерігає деякі переміщення росіян в районі Чернігова й Сум.

«За нашою оцінкою, вони планують переоснастити ці війська, поповнити їх запасами, а потім, ймовірно, використають їх будь-де в Україні», - зауважив представник Пентагону.

Він також зазначив, що росіяни, скоріше за все, продовжать свою практику бомбардування українських мирних міст, у тому числі столиці.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44