Кількість країн-членів НАТО, які схвалюють введення миротворчої місії Альянсу в Україну, збільшується.

Про це заявив під час візиту до Брюсселя прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ із посиланням на RMF24.

«Ми вже знаємо із засобів масової інформації за попередні кілька днів, що були позитивні реакції з Данії та Литви. Сьогодні я можу сказати, що інші держави-члени висловили своє схвалення, але вони також очікують певної підтримки та загального голосу з боку НАТО. Ми також наголошуємо, що це має бути крапкова місія НАТО», – сказав він.

Зі слів польського прем'єра, у Єврораді були представники країн, які перспективу запровадження миротворців в Україну сприймають скептично. Він порадив їм уявити, що «вся Україна стає Маріуполем – розбомбленим містом, з якого змушені тікати люди».

Моравецький також назвав дії Путіна та російських солдатів варварськими. Він підкреслив, що це дозволяє «представити найгірші сценарії, тому презентація цієї концепції знаходить все більш благодатний ґрунт». Глава польського уряду додав, що інакше державам доведеться прийняти «десятки мільйонів біженців».

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48