Україна не веде ніяких інформаційних воєн з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ України Борис Тарасюк учора ввечері після закінчення свого візиту до Сербії і Чорногорії.

Міністр підкреслив, що для того, щоб зрозуміти ситуацію, яка склалася, необхідно також "пригадати не таке вже далеке минуле".

Так, наприклад, Тарасюк нагадав ситуацію, коли російська сторона накладала заборони на українські труби або на українську карамель. "Звичайно, що якщо спробувати проаналізувати всі ці дії, то вибудовується певна лінія. Чи є це продуманою стратегією, чи це збіг цілої низки чинників - зараз складно сказати. Але факт у тому, що ми є свідками загострення процесу переговорів з газу, м'ясомолочній продукції, з виконання угод щодо Чорноморського флоту. Це факт", - сказав міністр, передає «ЛІГА».

При цьому Тарасюк додав, що інша річ - яким чином обидві сторони тлумачать цей факт. Якщо в Росії спостерігається істерія, нагнітання антиукраїнських настроїв, то цього не можна сказати щодо українських засобів масової інформації. В той же час, відповідаючи на питання, як пояснити ситуацію, коли Росія постійно нападає, а Україна повинна захищатися, міністр сказав: "А чого ви чекаєте? Ви чекаєте, щоб ми на одну жорстку заяву відповідали іншою жорсткою заявою? І до чого це приведе? Це приведе до ескалація".

За словами Тарасюка, у когось повинна бути "холодна голова", і Україна, як він сказав, зараз її "демонструє". "Нехай вони собі заявляють все, що вони хочуть. Врешті-решт, вони багато заявляли під час газової кризи. Що з цього вийшло, на чиїй стороні міжнародна громадська думка? На стороні України, не дивлячись на всі їх заяви", - підкреслив міністр.

Він вважає, що в подібних ситуаціях сторони повинні робити менше таких гучних, жорстких і, тим більше, войовничих заяв. "Ми повинні наполягати на своєму - на нашій стороні право, міжнародні угоди, зобов'язання. Ми повинні розмовляти цією мовою", - сказав Тарасюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343