У зв'язку з зростанням терористичної загрози Ватикан має намір приєднатися до Шенгенської угоди, заявив керівник слідчих органів Святого престолу професор Нікола Пікарді.

Шенгенські угоди передбачають не тільки відміну перевірок на спільних кордонах між європейськими країнами, що підписали їх, але і доступ до спеціальної спільної інформаційної системи правоохоронних органів, сказав Пікарді, відкриваючи в п'ятницю традиційний юридичний рік міста-держави, громадянами якого є лише близько тисячі людей, передає РІА «Новини».

За його словами, більш тісна співпраця в області охорони законності і правопорядку з країнами-учасницями Шенгенських угод представляє особливий інтерес для Ватикану.

Пікарді підкреслив, що для Ватикану, який є анклавом на італійській території, буде потрібно мінімум зусиль для того, щоб привести свої юридичні правила у відповідність до стандартів Шенгенської зони.

Шенгенські угоди були підписані в другій половині 1980-х років між державами-членами Європейських Співтовариств в Шенгені (Люксембург). З 1 травня 1999 року вони були офіційно інкорпоровані в правову систему Європейського Союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

857