Народні депутати, які проголосували за відставку уряду, керувалися виключно виборчою кампанією, а не турботою про Україну.

Про це заявила прес-секретар Президента України Ірина Геращенко, коментуючи рішення Верховної Ради щодо відставки уряду. За її словами, це торкається представників фракцій "Регіони України", КПУ, БЮТ, СДПУ(о) й інших, які голосували за відставку Кабінету Міністрів.

Як повідомили в прес-службі глави держави, останні декілька тижнів Президент і уряд робили все заради того, щоб знайти компроміс у вирішенні газового питання, щоб прості українці, а також підприємства і національна економіка взагалі не відчули цієї проблеми. "Вони захищали економічну незалежність України і національний суверенітет", - підкреслила Геращенко, відзначивши при цьому, що в результаті було досягнуте "компромісне, непросте рішення, яке дозволяло продовжувати переговори і працювати над диверсифікацією українського енергоринку", передає «ЛІГА».

" Дії Президента і уряду були підтримані суспільством, високо оцінені в світі", - сказала Геращенко. Вона нагадала, що Європейський Союз висловив вдячність Україні за те, що завдяки зусиллям уряду та Президента країни ЄС також не відчули на собі "газового голоду".

" Якщо йдеться про захист національних інтересів, то всі патріотичні політичні сили повинні об'єднуватися", - підкреслила прес-секретар Президента. На її думку, не дивно, що рішення про відставку уряду підтримали саме ті сили, які мають "неприховану політичну підтримку в сусідніх країнах, і представники яких захищали не національну економіку, а власні бізнес-інтереси". "Для багатьох з них це можливість широкого лобізму в енергетичній сфері", - сказала Геращенко. Вона висловила переконання, що сьогоднішнє рішення не працює на стабільність, на вирішення складних питань в економічній сфері, зокрема газової проблеми.

Крім того, на її думку, сьогоднішнє голосування - показовий приклад того, що багато народних депутатів розглядають зміни в Конституцію як можливість відкритого шантажу Президента України, який є лідером нації і керівником країни.

Прес-секретар глави держави також підкреслила, що Президент України Ющенко не дасть жодного шансу дестабілізувати ситуацію в Україні, всупереч тому, що деякі політичні сили вирішили використовувати виборчу кампанію для штучного нагнітання ситуації всередині країни.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України 250 голосами проголосувала за відставку нинішнього складу Кабінету Міністрів України. Як мовиться у відповідній Постанові ВР, уряд Єханурова виконуватиме свої обов'язки до призначення нового складу Кабміну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444